Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Bearnez Sos

Türk ve dünya mutfağından en güzel mezeler ve en güzel sos tarifleri bu forumda.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Bearnez Sos

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Bearnez Sos
Soslar

Malzemeler
• 10 gr (1 çorba k.) doğranmış soğan
• 6 adet dövülmüş tane karabiber
• 1 çay k. tarhun veya 1/3 çay k. kuru tarhun
• 1 çorba k. tarhun ve sirke
• 3 yumurta sarısı
• 200 gr margarin
• 1 çorba k. Maydanoz (ince kıyılmış)

Tarif

Soğan, tane karabiber, tarhun ve sirkeyi bir tencereye koyun. Hafif ateşte, yaklaşık 1 çorba kaşığı kalıncaya kadar çektirin. Tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Karışım ılınınca, tenceredeki malzemeye yumurta sarılarını da katıp, benmaride telle sürekli çırparak ya da tahta spatulayla sürekli karıştırarak, koyulaşıp krema kıvamını alıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda ılınmaya bırakın.

Eritilmiş ılık margarini bir sicim gibi akıtıp, telle sürekli çırparak ya da tahta spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar sos iyice bağlanıncaya kadar ilave edin.

Sosu ince bir süzgeçten geçirin. Içine kıyılmış tarhun yaprakları ve maydanozu katın.
Cevapla

“Mezeler - Soslar” sayfasına dön