Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Avcı Sosu

Türk ve dünya mutfağından en güzel mezeler ve en güzel sos tarifleri bu forumda.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Avcı Sosu

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Avcı Sosu
Soslar

Malzemeler
• 125 gr. yağ
• 200 gr. mantar (dilimlenmiş)
• 50 gr. arpacık soğanı (ince kıyılmış)
• 250 gr. çiğ konkase domates
• 1 çay kaşığı ince kıyılmış tarhun otu
• 200 ml. sek beyaz şarap
• 1 lt. dömi glas
• taze çekilmiş karabiber
• tuz


Tarif

Yağı derin bir tavada eritin. Mantarları atıp biraz sote edin. Arpacık soğanlarını ilave edin ve 2-3 dakika kısık ateşte pişirin. Çiğ konkase domatesi, tarhun otunu ve beyaz şarabı katın. Tavadaki karışımı yarı yarıya kalıncaya kadar çektirin. Dömi glası ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin. Oluşan kefi alın. Tuz ve karabiberini ilave edin.
Cevapla

“Mezeler - Soslar” sayfasına dön