1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Tarator

Gönderilme zamanı: 22 Oca 2007, 02:24
gönderen GökkUşAgI
Tarator
Mezeler

Malzemeler
• 100 gr iç ceviz (ayıklanmış)
• 1 kahve fincanı tahin
• 2 kahve fincanı limon suyu
• 2 orta baş sarmısak
• 2 demet maydanoz
• 1 tatlı kaşığı tuz


Tarif

Bir havana iç ceviz, sarmısak ile tuzu koyarak, cevizin yağını çıkarmamak ve fazla ufalamamak suretiyle, ceviz ve sarmısakları dövün.

Cevizlerle sarmısağın dövülmesi sona erince; havandan alarak derince bir kaseye koyun, bunlara tahini, limon suyu ve kıyılırcasına ince doğranmış maydanozu ilave ederek, iyice karıştırın ve çukur bir tabağa alarak servis yapın