1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Fasulye Piyazı

Gönderilme zamanı: 22 Oca 2007, 02:11
gönderen GökkUşAgI
Fasulye Piyazı
Mezeler

Malzemeler
• 1 su bardağı fasulye
• 2 adet domates
• 2 adet yeşil sivri biber
• 2 adet katı pişmiş yumurta
• 2 adet soğan (veya bir demet taze soğan)
• 1/2 çay fincanı zeytinyağı
• 1/2 çay fincanı limon suyu ya da sirke
• 1 demet kırmızı turp
• 5-6 tane zeytin
• tuz

Tarif

Fasulyeleri akşamdan ıslatıp, ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp, 1-2 bardak soğuk su döküp, diriltin. Salata tabağına koyup, içerisine yarım halkalara doğranıp, tuzla hafif ovulmuş, yıkanmış soğanı, kıyılmış yeşil sivri biberi, tuzu koyup karıştırın.

Üzerini düzeltip, üstünü domates, turp, haşlanmış yumurta ve maydanozla süsleyin.

NOT: Yemeklerde salata olarak, içki masalarında meze olarak kullanılır.

.