
Malzemeler:
4 Adet patates
2 Adet havuç
1 Tutam dereotu
4 Çorba kaşığı yoğurt
Yarım limonun suyu
4-5 Çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı:
Patatesleri bir tencereye alıp, haşlayın.
Ilındıktan sonra kabuklarını soyup, derin bir kaba rendeleyin.
Üzerine tuz, karabiber, sıvı yağ ve limon suyunu ekleyip, yumuşak kıvamda bir patates harcı elde edinceye kadar karıştırın.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın.
Incecik kıydığınız dereotunu patates toplarına serpin ve iyice yapışması için yuvarlayın.
Patates toplarının ortasına baş parmağınız ile bastırarak çukurlaştırıp, çanak şekli verin.
Havucu rendeleyip, az yağda 3-4 dakika soteleyin ve hazırladığınız patateslerin içine doldurun.
Üzerine yoğurt dökün ve kırmızı biberle süsleyin.
Isterseniz kornişon turşuyla servis yapabilrisiniz



