Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Pirinçli Pervane

Türk ve dünya mutfağından en güzel mezeler ve en güzel sos tarifleri bu forumda.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Pirinçli Pervane

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Pirinçli Pervane
Mezeler

Malzemeler
• 1 su bardağı pirinç,
• 2 adet yumurta,
• 3 yemek kaşığı un,
• 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi,
• 1 kahve fincanı soda,
• 1/2 demet dereotu,
• Tuz, karabiber,
• Kızartmak için sıvıyağ.

Tarif

Pirinci iki bardak sıcak, tuzlu suda haşlayıp süzün. Çukur bir kapta yumurta, un, soda, kaşar peyniri rendesi, kıyılmış dereotunu iyice karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edin. Pirinci ekleyip yeniden karıştırın. Karışımdan kaşıkla alarak kızgın sıvıyağa atıp, üzerine bastırın. Her iki yüzünü kızartıp servis tabağına alıp servis yapın.
Cevapla

“Mezeler - Soslar” sayfasına dön