1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Marinier Usulü Midye

Gönderilme zamanı: 31 Oca 2007, 08:54
gönderen GökkUşAgI
Marinier Usulü Midye
Salatalar

Malzemeler
• 40 adet temizlenmiş kabuklu midye
• 1 bardak beyaz sek şarap
• 1 adet kereviz sapı
• 1/2 ince doğranmış soğan
• 2 diş ince doğranmış sarımsak
• 50 gr ince doğranmış maydanoz
• Tuz
• Beyaz biber

Tarif

Midyelerin kabukları fırçalanarak temizlenir. Tencereye sıra ile; midyeler, beyaz şarap, soğan, sarımsak, kereviz sapı, tuz ve beyaz biber eklenir. Yaklaşık 7 dakika midyelerin ağızları açılana kadar pişirilir ve en son maydanoz eklenerek servise hazır hale gelir.