1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması

Gönderilme zamanı: 06 Oca 2015, 16:22
gönderen deniz gözlü
3 adet kırmızı biber6 sap yeşil soğan100 gr yarım yağlı beyaz peynir2-3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz3-4 yemek kaşığı zeytinyağı1-2 tutam maydanozAz miktar tuz

lk olarak kırmızı biberleri közleyin. Kırmızı biber nasıl közlenir yapılışı için bakabilirsiniz. Daha sonra taze soğanın yeşil kısımlarını kesin. Üzerine kaynar su dökün. 4-5 saniye suda bekletip, süzün. (Bu işlem ile sarmalarınızı rahatlıkla fiyonk yapabileceksiniz).

Küçük bir kaba peyniri koyun. Çatal yardımı ile iyice ezin. Ardından dövülmüş cevizi, ince ince doğranmış maydanozu, zeytinyağı va tuzu ekleyip, iyice karıştırın. Kırmızı biberlerin kabuğunu soyup, ayıkladıktan sonra her biberi ikiye kesin. Geniş kısmına peynirli harçtan koyun. Rulo şeklinde sarın. Yumuşayan taze soğan yaprakları ile fiyonk yapıp, servis tabağına dizin.

Hazırladığınız közlenmiş kırmızı biber sarmalarının üzerine zeytinyağı ve az miktar limon suyu döküp, servis edebilirsiniz.

Gönderilme zamanı: 20 Oca 2015, 08:18
gönderen deniz gözlü
Resim

Gönderilme zamanı: 20 Oca 2015, 11:37
gönderen BIDIBIDI
Gün falan mı vardı acaba.. Maşallah çeşit çeşit yemekler, hepsi ayrı güzel görünüyor..

Gönderilme zamanı: 20 Oca 2015, 16:05
gönderen deniz gözlü
BIDIBIDI yazdı: Gün falan mı vardı acaba.. Maşallah çeşit çeşit yemekler, hepsi ayrı güzel görünüyor.
Evet köfte ve çorba hariç benim yaptıklarımı ekledim digerleri bana ait olmadıgı için paylaşmadım :)