Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması
Gönderilme zamanı: 06 Oca 2015, 16:22
3 adet kırmızı biber6 sap yeşil soğan100 gr yarım yağlı beyaz peynir2-3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz3-4 yemek kaşığı zeytinyağı1-2 tutam maydanozAz miktar tuz
lk olarak kırmızı biberleri közleyin. Kırmızı biber nasıl közlenir yapılışı için bakabilirsiniz. Daha sonra taze soğanın yeşil kısımlarını kesin. Üzerine kaynar su dökün. 4-5 saniye suda bekletip, süzün. (Bu işlem ile sarmalarınızı rahatlıkla fiyonk yapabileceksiniz).
Küçük bir kaba peyniri koyun. Çatal yardımı ile iyice ezin. Ardından dövülmüş cevizi, ince ince doğranmış maydanozu, zeytinyağı va tuzu ekleyip, iyice karıştırın. Kırmızı biberlerin kabuğunu soyup, ayıkladıktan sonra her biberi ikiye kesin. Geniş kısmına peynirli harçtan koyun. Rulo şeklinde sarın. Yumuşayan taze soğan yaprakları ile fiyonk yapıp, servis tabağına dizin.
Hazırladığınız közlenmiş kırmızı biber sarmalarının üzerine zeytinyağı ve az miktar limon suyu döküp, servis edebilirsiniz.
lk olarak kırmızı biberleri közleyin. Kırmızı biber nasıl közlenir yapılışı için bakabilirsiniz. Daha sonra taze soğanın yeşil kısımlarını kesin. Üzerine kaynar su dökün. 4-5 saniye suda bekletip, süzün. (Bu işlem ile sarmalarınızı rahatlıkla fiyonk yapabileceksiniz).
Küçük bir kaba peyniri koyun. Çatal yardımı ile iyice ezin. Ardından dövülmüş cevizi, ince ince doğranmış maydanozu, zeytinyağı va tuzu ekleyip, iyice karıştırın. Kırmızı biberlerin kabuğunu soyup, ayıkladıktan sonra her biberi ikiye kesin. Geniş kısmına peynirli harçtan koyun. Rulo şeklinde sarın. Yumuşayan taze soğan yaprakları ile fiyonk yapıp, servis tabağına dizin.
Hazırladığınız közlenmiş kırmızı biber sarmalarının üzerine zeytinyağı ve az miktar limon suyu döküp, servis edebilirsiniz.
