Vişneli Rokoko
Gönderilme zamanı: 27 Oca 2007, 19:37
Vişneli Rokoko
Tatlılar
Malzemeler
• 4 adet yumurta akı
• 8 yemek kaşığı toz şeker
• 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
• 100 gr sütsüz çikolata
• 50 gr margarin
• 1 kase vişne kompostosu veya şekerlemesi(Dondurulmuş da olabilir)
• 1 yaprak yağlı kağıt
Tarif
4 adet yumurta akını, 8 kaşık şekeri, 2 kaşık sirke ile katı kar halini alıp rengi şeffalaşıncaya kadar 15 dakika çırpın. Hamuru dişli uç takılmış krema torbasına doldurun. Yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine oval şekilde sıkın.
Yanlarına bir kat daha sıkın. 110 derecede 2,5 saat kurutun. Sonra 3-4 saat sıcak fırında bırakın. Çikolatayı ve margarini benmaride eritin. Kurutulmuş kokoların içine benmaride eritilmiş çikolataları eşit olarak paylaştırın. Çikolataların üstüne vişneleri dizerek servise sunun.
Tatlılar
Malzemeler
• 4 adet yumurta akı
• 8 yemek kaşığı toz şeker
• 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
• 100 gr sütsüz çikolata
• 50 gr margarin
• 1 kase vişne kompostosu veya şekerlemesi(Dondurulmuş da olabilir)
• 1 yaprak yağlı kağıt
Tarif
4 adet yumurta akını, 8 kaşık şekeri, 2 kaşık sirke ile katı kar halini alıp rengi şeffalaşıncaya kadar 15 dakika çırpın. Hamuru dişli uç takılmış krema torbasına doldurun. Yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine oval şekilde sıkın.
Yanlarına bir kat daha sıkın. 110 derecede 2,5 saat kurutun. Sonra 3-4 saat sıcak fırında bırakın. Çikolatayı ve margarini benmaride eritin. Kurutulmuş kokoların içine benmaride eritilmiş çikolataları eşit olarak paylaştırın. Çikolataların üstüne vişneleri dizerek servise sunun.