Tahinli Tatlı
Gönderilme zamanı: 27 Oca 2007, 19:32
Tahinli Tatlı
Tatlılar
Malzemeler
• 2 su bardağı un,
• 1 çay bardağı erimiş tereyağ,
• 1 çay bardağı süt,
• 1 çay bardağı su,
• Yarım çay bardağı tahin,
• 2 çay bardağı dövülmüş ceviz,
ŞERBETI IÇIN:
• 2 su bardağı toz şeker,
• 3 su bardağı su,
• 1 çorba kaşığı limon suyu
Tarif
Unu büyükçe bir kaba koyup ortasını açın.Unu,yağı,sütü,tahini ve cevizi kaba koyup bu karışımı yoğurun.Kulak memesi kıvamında hamur elde ettikten sonra Tepsiyi yağlayıp hamuru elinizle bastıra bastıra yayın.Hamuru baklava dilimi şeklinde kesip orta ısıda ki fırında 40 dk. kadar pişirin.Fırından aldıktan sonra sıcak şerbeti üzerine dökün.
Tatlılar
Malzemeler
• 2 su bardağı un,
• 1 çay bardağı erimiş tereyağ,
• 1 çay bardağı süt,
• 1 çay bardağı su,
• Yarım çay bardağı tahin,
• 2 çay bardağı dövülmüş ceviz,
ŞERBETI IÇIN:
• 2 su bardağı toz şeker,
• 3 su bardağı su,
• 1 çorba kaşığı limon suyu
Tarif
Unu büyükçe bir kaba koyup ortasını açın.Unu,yağı,sütü,tahini ve cevizi kaba koyup bu karışımı yoğurun.Kulak memesi kıvamında hamur elde ettikten sonra Tepsiyi yağlayıp hamuru elinizle bastıra bastıra yayın.Hamuru baklava dilimi şeklinde kesip orta ısıda ki fırında 40 dk. kadar pişirin.Fırından aldıktan sonra sıcak şerbeti üzerine dökün.