Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Şöbiyet ( Yozgat Yöntemi)

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Şöbiyet ( Yozgat Yöntemi)

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Şöbiyet ( Yozgat Yöntemi)
Tatlılar

Malzemeler
• 1 kg piyale unu
• 2 yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı ayçiçek yağı
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 yemek kaşığı sirke
• Biraz tuz
Tav yağı;
• 1-1,5 lt sıvı yağ
• 750 gr tereyağı veya margarin Şurubu;
• 3 kg tozşeker
üstünü geçecek kadar su
• 1 limon
Açmak için;
• 1 kg un
• 500 gr ev nişastası
IÇINE;
• 300-500 gr ceviz içi
( Bu ölçü 3 tepsi şöbiyet tatlısı içindir.)

Tarif

1. Yukarıdaki yazılan ölçülerle, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Iyice yoğurup özleştirin.Nemli bir bezin altında yarım saat bekletin. Sonra hamuru 20 pazıya ayırıp tekrar yarım saat dinlendirin.

2. Pazıların altına ve üstüne bolca nişastalı un serperek incecik açın. Yufkaları bir örtü üzerine serin. yufkaları üst üste koyup sekizer santimlik kareler halinde kesin. Ortalarına dövülmüş ceviz koyup üçgen biçiminde kapatın.

3. Hamurları 3 tepsiye yerleştirin. Katı yağları önce eritin ve tortusu dibine çökünce başka bir kapta kaynatılan sıvı yağla karıştırın. Kaynayan tav yağının 1/ 3 ünü bir kepçeyle alıp tepsinin birine gezdirin. Kalan yağı da diğer tepsilere dökün. Fırında pembe renkte pişirin.

4. Üç kilo şekerden orta koyulukta bir şurup hazırlayın. Soğuyan tatlıların üzerine ılık şerbeti gezdirin. Kıyılmış yeşil fıstık serpin.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön