Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Şekerpare

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Şekerpare

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Şekerpare
Tatlılar

Malzemeler
• 500 gr un (4 su bardağı)
• 250 gr margarin (1 paket)
• 3/4 su bardağı pudra şekeri
• 1 paket vanilya
• 1/2 limon kabuğu rendesi
• 3 yumurta
• 1 paket kabartma tozu
Süsleme Için
• 1 kahve fincanı badem veya fındık
Şurubu Için
• 3 su bardağı şeker
• 3 su bardağı su
• 1/4 limon suyu

Tarif

Cam bir kapta oda ısısındaki margarini ve pudra şekerini, yağ beyazlayıncaya kadar elinizle karıştırın.

Yumurtaları birer birer kırarak yağlı karışıma yedirirken elinizde karıştırmaya devam edin.

Un, vanilya , limon kabuğu rendesi, kabartma tozunu da ekleyip, yoğurarak hamur yapın. Hazırladığınız hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarladıktan sonra üstüne hafifçe bastırıp yağlanmış tepsiye dizin. Ortalarına birer badem veya fındık batırın. Orta ısılı fırında (180 derece) hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.

Bu arada ölçülü şeker ve suyu kaynatıp kıvamlı bir şurup yapın. Limon suyunu sıkıp ateşten alın.Fırından çıkardığınız şekerpareleri 10 dakika kadar soğutup üzerine sıcak şerbeti dökün.Soğuduktan sonra servis yapın.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön