Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Şeftalili Parfe

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Şeftalili Parfe

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Şeftalili Parfe
Tatlılar

Malzemeler
• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı krema
• 3 yumurta sarısı
• 1 paket vanilya
• 4 adet şeftali
• 1 çay bardağı pudra şekeri
• 50 gr. badem

Böğürtlen sosu için:

• 150 gr. böğürtlen
• 1 çorba kaşığı pudra şekeri
• 1 çay kaşığı limon suyu

Tarif

Yumurtaları ve yumurta sarılarını, şekeri, vanilyayı ve bir tutam tuzu benmaride kremamsı bir kıvam alıncaya kadar çırpın.

Karışımı ateşten alıp, soğuyuncaya kadar çırpmaya devam edin. Soğuduğunda buzdolabından çıkardığınız kremanını önce 1/3`ünü ekleyip karıştırın. Daha sonra kalan kremayı alt üst ederek karıştırın.

Hazırladığınız kremayı dikdörtgen bir kalıba koyup, buzdolabında bir gece bekletin.

Şeftalileri ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Çukur kısımları alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizip, üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Üzerlerine pudra şekeri serpip kaynatın. Su kaynamaya başladığında 3 dakika bekleyip, ateşten alın. Şeftalileri süzün, yumuşayan kabuklarını soyup, soğumaya bırakın.

Böğürtlen sosunu hazırlamak için, böğürtlen, pudra şekeri ve limon suyunu blendırda karıştırın.

Buzlukta soğutulmuş tabaklara hazırladığınız böğürtlen sosundan koyun. Üzerine parfeden istediğiniz şekilde parçalar çıkarıp yerleştirin. Yanına 2 yarım şeftali koyup, kıyılmış badem serperek servis yapın.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön