Şam Tatlısı
Gönderilme zamanı: 27 Oca 2007, 19:29
Şam Tatlısı
Tatlılar
Malzemeler
• Irmik 1000 g
• Süt 1 litre
• Şeker 500 g
• Sıvı yağ 250 g
• Çekilmiş Antep fıstığı 250 g
• Un 150 g
• Hindistan cevizi 25 g
Tarif
Bütün malzemeler karıştırılıp bozadan daha koyu bir kıvama gelene kadar yoğurulur.
Daha önceden margarin ile yağladığımız tepsinin üzerine hamur yayılır. Tepsi fırına girmeden önce üzerine sütle çırpılmış yumurta sürülür.
Fırında tamamen kızarmadan çıkartılıp dilimlenir. Sonra tekrar fırına sürülüp üzeri kızarana kadar 190°C’lik fırında 50-60 dakika pişirilir.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine, daha önceden hazırladığımız soğuk şurup dökülür, üzeri badem, hindistan cevizi veya fıstıkla süslenir.
Tatlılar
Malzemeler
• Irmik 1000 g
• Süt 1 litre
• Şeker 500 g
• Sıvı yağ 250 g
• Çekilmiş Antep fıstığı 250 g
• Un 150 g
• Hindistan cevizi 25 g
Tarif
Bütün malzemeler karıştırılıp bozadan daha koyu bir kıvama gelene kadar yoğurulur.
Daha önceden margarin ile yağladığımız tepsinin üzerine hamur yayılır. Tepsi fırına girmeden önce üzerine sütle çırpılmış yumurta sürülür.
Fırında tamamen kızarmadan çıkartılıp dilimlenir. Sonra tekrar fırına sürülüp üzeri kızarana kadar 190°C’lik fırında 50-60 dakika pişirilir.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine, daha önceden hazırladığımız soğuk şurup dökülür, üzeri badem, hindistan cevizi veya fıstıkla süslenir.