Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Şam Tatlısı

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Şam Tatlısı

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Şam Tatlısı
Tatlılar

Malzemeler
• Irmik 1000 g
• Süt 1 litre
• Şeker 500 g
• Sıvı yağ 250 g
• Çekilmiş Antep fıstığı 250 g
• Un 150 g
• Hindistan cevizi 25 g

Tarif

Bütün malzemeler karıştırılıp bozadan daha koyu bir kıvama gelene kadar yoğurulur.

Daha önceden margarin ile yağladığımız tepsinin üzerine hamur yayılır. Tepsi fırına girmeden önce üzerine sütle çırpılmış yumurta sürülür.

Fırında tamamen kızarmadan çıkartılıp dilimlenir. Sonra tekrar fırına sürülüp üzeri kızarana kadar 190°C’lik fırında 50-60 dakika pişirilir.

Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine, daha önceden hazırladığımız soğuk şurup dökülür, üzeri badem, hindistan cevizi veya fıstıkla süslenir.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön