Şair Buklesi
Gönderilme zamanı: 27 Oca 2007, 19:28
				
				Şair Buklesi
Tatlılar
Malzemeler
Milföy hamuru;
• 2 tepeleme su bardağı un
yarım yemek kaşığı sirke
• 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• yarım çay kaşığı tuz
• yarım bardak su
• 200 gr margarin 1/2 bardak un
• 1 yumurta sarısı ( hamurun üstü için)
Süslemek için;
• 1 bardak krem şantiy
• 1 çay bardağı pudraşeker
• yarım paket vanilya
Tarif
1. Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru hazırlayın.
2. Yağlı kağıt veya alümünyum folyodan içi dolu küçük külahlar hazırlayın. Hamuru 3-4 mm kalınlığında açarak uzatın. 1,5 cm eninde uzun şeritler halinde kesip külahların üzerine, helis biçiminde döndürerek sarın.
3. Fırın tepsisine sıralayın ve üzerine sulandırılmış yumurta sürün. Kızgın fırında pişirin; külahları hamurların ortasından çekerek çıkartıp biraz daha pişirin.
4. Pişen hamurlar soğuduktan sonra içlerini krem şantiyle doldurun. Üstlerine vanilya katılmış pudraşeker eleryin.
			Tatlılar
Malzemeler
Milföy hamuru;
• 2 tepeleme su bardağı un
yarım yemek kaşığı sirke
• 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• yarım çay kaşığı tuz
• yarım bardak su
• 200 gr margarin 1/2 bardak un
• 1 yumurta sarısı ( hamurun üstü için)
Süslemek için;
• 1 bardak krem şantiy
• 1 çay bardağı pudraşeker
• yarım paket vanilya
Tarif
1. Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru hazırlayın.
2. Yağlı kağıt veya alümünyum folyodan içi dolu küçük külahlar hazırlayın. Hamuru 3-4 mm kalınlığında açarak uzatın. 1,5 cm eninde uzun şeritler halinde kesip külahların üzerine, helis biçiminde döndürerek sarın.
3. Fırın tepsisine sıralayın ve üzerine sulandırılmış yumurta sürün. Kızgın fırında pişirin; külahları hamurların ortasından çekerek çıkartıp biraz daha pişirin.
4. Pişen hamurlar soğuduktan sonra içlerini krem şantiyle doldurun. Üstlerine vanilya katılmış pudraşeker eleryin.