Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Sarıyer Tatlısı

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Sarıyer Tatlısı

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Sarıyer Tatlısı
Tatlılar

Malzemeler
• 2 teoeleme su bardağı un
• 125 gr tereyağı veya margarin
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 yemek kaşığı eritilmiş yağ
Yarım yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
Açmak için;
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• 1 çay bardağı un
Içine;
• 1 su bardağı kıyılmış ceviz
Şurubu;
• 2,5 su bardağı tozşeker
• 1,5 bardak su
• 1 yemek kaşığı limon suyu

Tarif

1. Elenmiş unun ortasına yumurta sarısı, 1 kaşık eritilmiş yağ, sirke ve biraz tuz koyun; 1/2 bardak ılık su katarak yoğurun. Iyice özleştirip, 3 cm çapında silindir biçiminde yuvarlayarak uzatın ve 14 parçaya bölün.

2. Bu hamurları kesilen yönlerinden bastırıp büyütün. Hamurların altına ve üstüne un serperek merdaneyle küçük tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Hamurların üzerine fırçayla yağ sürüp bohça gibi kapatırken katları da yağlayın; en üstüne yağ sürmeyin. Katlanan hamurları nemli bir bezin altında 15 dk dinlendirin.

3. Hamurları un serptiğiniz yerde ikinci kez açıp kalan eritilmiş yağla yağlayarak aynı biçimde kapatın ve nemli bezin altında tekrar bekletin.

4. Hamurları üçüncü kez zeytinyağı ile yağladığınız mermer veya fayans üzerinde yağlanmış merdaneyle açıp büyütün; birer kaşık ceviz koyup iki kenarını içine kıvırarak yastık biçiminde sarın. Bir tepsiye sıralayıp orta ısılı fırında açık pembe renkte pişirin.

5. Orta koyulukta hazırladığınız soğuk şurubun içine atın. Şurubu çekince servis tabağına alıp üzerine kıyılmış yeşil fıstık serpin.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön