Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Sarı Alevler

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Sarı Alevler

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Sarı Alevler
Tatlılar

Malzemeler
Kreması için:
• 12 yemek kaşığı (180 gr) tuzsuz tereyağ ya da margarin
• 3 adet yumurta sarısı
• Yarım su bardağı toz şeker
• 3 yemek kaşığı su

Mereng için:
• 5 adet yumurtanın akı
• 1 + ¾ su bardağı (300 gr) toz şeker
• Yarım paket kabartma tozu
• 1/3 su bardağı (60 gr) ince dövülmüş badem
• 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Tarif

Kremayı hazırlamak için orta boy bir kasede margarin ya da tereyağı tahta bir kaşıkla köpük köpük olana kadar çırpın.

Buzdolabına kaldırıp kullanana kadar soğutun. Başka bir kasede yumurta sarılarını çırpıp kenara bırakın. Şekeri ve suyu bir tencereye koyup ağır ateşte sürekli karıştırarak eritin. Ateşi yükseltip şurubu 3-4 dakika kaynatın.

Tencereyi ocaktan alıp sıcak şurubu çırpılmış yumurta sarılarına azar azar sürekli çırparak yedirin. Kaseyi soğuk suya oturtup karışım sertleşip soğuyana kadar çırpmaya devam edin. Margarini dolaptan alıp küçük parçalar halinde kesip karışıma yedirerek çırpın. Kaseni ağzını kapatıp buzdolabında soğumaya bırakın.

Fırını orta derecede ısıtın. 2 fırın tepsisini alüminyum kağıtla kaplayın. Merengi hazırlamak için büyük bir kasede yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. 5 tatlı kaşığı şeker ve kabartma tozunu ekleyip 1 dakika daha karışım iyice kar haline gelip sert kuleler oluşana kadar çırpın. Kalan şekeri ve ince dövülmüş bademleri ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız merengi alüminyum kağıtla kapladığınız tepsilere eşit miktarlarda boşaltıp bir bıçakla üstlerini düzelterek 20 cm çapında ve 1,5 cm kalınlığında 2 daire elde edin.

Merengleri fırında hafif kahverengileşene kadar pişirip ılınmaya bırakın. Merenglerden birini servis tabağına alıp buzdolabından çıkardığınız kremanın 2/3’ünü üzerine sürün.

Diğer merengi üzerine kapatın. Kalan kremayı bir sıkma torbasına doldurup merengin üzerini ve kenarlarını süsleyin.
Kullanıcı avatarı
muratt
Mesajlar: 195
Kayıt: 18 Ağu 2006, 20:52
Konum: karnlıgın oldugu yerden

Mesaj gönderen muratt »

allah zaten açtım güzel olmuş gerçekten anlatım mükemmel tarif mükemmel yada ben aç oldugum için bana öyle geliyo ama gerçekten paylaşım güzel teşekkür ederim
gelecekte mutlaka benim olacaksın
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön