1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Portakal Reçeli

Gönderilme zamanı: 27 Oca 2007, 00:13
gönderen GökkUşAgI
Portakal Reçeli
Tatlılar

Malzemeler
2 adet portakal
1 su bardağı şeker


Tarif

Sert bir fırça ile sıcak suda portakallar iyice yıkayın ve 1 bardak ile birlikte düdüklü tencereye yerleştirin. 1. derecede pim çıkınca 8 dakika pişirin. Süre sonunda hemen buharı serbest bırakın. Kapağı açıp suyu boşaltın. Portakalları 8 eşit parça dilime ayırın.( yarım ay şeklinde ) Dilimleri tekrar düdüklü tencereye koyun ve içine şeker, 1 bardak su ilave edip kapağı açıkken 10 – 12 dakika kısık ateşte pişirin. Ateşten alın ve kavanoza doldurun.