Osmanlı Irmik Tatlısı
Gönderilme zamanı: 26 Oca 2007, 22:49
Osmanlı Irmik Tatlısı
Tatlılar
Malzemeler
• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 2,5 su bardağı irmik
• Yarım su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
Şerbeti için:
• 4 su bardağı şeker
• 4,5 su bardağı su
Tarif
Yumurtalar şekerle birlikte iyice çırpılır. Sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir. Içerisine yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek iyice karıştırılır. Karışım yağlanmış tepsisiye yayılır. Tepsi de ilk 10 dakika 4. kademede daha sonra 3. kademede ortalama 35-40 dakika pişirilir.
Şerbeti için 4 su bardağı şeker ve 4,5 su bardağı su tencerede kıvama gelinceye kadar kaynatılır. Şerbet ılık olarak ılık tatlının üzerine dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.
Tatlılar
Malzemeler
• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 2,5 su bardağı irmik
• Yarım su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
Şerbeti için:
• 4 su bardağı şeker
• 4,5 su bardağı su
Tarif
Yumurtalar şekerle birlikte iyice çırpılır. Sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir. Içerisine yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek iyice karıştırılır. Karışım yağlanmış tepsisiye yayılır. Tepsi de ilk 10 dakika 4. kademede daha sonra 3. kademede ortalama 35-40 dakika pişirilir.
Şerbeti için 4 su bardağı şeker ve 4,5 su bardağı su tencerede kıvama gelinceye kadar kaynatılır. Şerbet ılık olarak ılık tatlının üzerine dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.