Muhallebi
Gönderilme zamanı: 26 Oca 2007, 14:24
Muhallebi
Tatlılar
Malzemeler
• Süt 1 lt
• Toz şeker 300 g
• Margarin 100 g
• Un 35 g
• Tarçın 1 çorba kaşıgı
Tarif
Süt ve şeker tencereye koyulup kanştınlarak bir taşım kaynatılır ve ateşten alınır.
Başka bir tencerede margarin eritilir. Üzerine un yavaş yavaş serpilerek eklenir. Topaklanmamasına özen gösterilerek tahta kaşıkla karıştırılarak rengi hafif dönünceye kadar kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kavrulur.
Sıcak olarak bekletilen şekerli süt tahta kaşıkla hep aynı yönde karıştırılarak kavrulmuş una azar azar yedirilir. Muhallebi karıştırılmaya devam edilerek orta ateşte, koyuca bir kıvama gelinceye kadar pişirilir. Dibinin tutmamasına özen gösterilir.
Pişen muhallebi büyükçe bir kaba aktanlıp, kıvamını daha iyi bulması için bir el mikseriyle 15 dakika çırpılır. Kaselere boşaltılıp, üzerine toz tarçın serpilerek servis yapılır.
Tatlılar
Malzemeler
• Süt 1 lt
• Toz şeker 300 g
• Margarin 100 g
• Un 35 g
• Tarçın 1 çorba kaşıgı
Tarif
Süt ve şeker tencereye koyulup kanştınlarak bir taşım kaynatılır ve ateşten alınır.
Başka bir tencerede margarin eritilir. Üzerine un yavaş yavaş serpilerek eklenir. Topaklanmamasına özen gösterilerek tahta kaşıkla karıştırılarak rengi hafif dönünceye kadar kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kavrulur.
Sıcak olarak bekletilen şekerli süt tahta kaşıkla hep aynı yönde karıştırılarak kavrulmuş una azar azar yedirilir. Muhallebi karıştırılmaya devam edilerek orta ateşte, koyuca bir kıvama gelinceye kadar pişirilir. Dibinin tutmamasına özen gösterilir.
Pişen muhallebi büyükçe bir kaba aktanlıp, kıvamını daha iyi bulması için bir el mikseriyle 15 dakika çırpılır. Kaselere boşaltılıp, üzerine toz tarçın serpilerek servis yapılır.