Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Milföylü Elma Tatlısı

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Milföylü Elma Tatlısı

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Milföylü Elma Tatlısı
Tatlılar

Malzemeler
• 5 adet golden elma
• 10 çorba kaşığı tozşeker
• 1 çorba kaşığı su
• 1 çorba kaşığı un
• 5 adet kare milföy hamuru
• 1 kutu çiğ krema


Tarif

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra dörde bölün.
Yağlanmış unlanmış kare şeklinde ısıya dayanıklı cam bir tepsiye elmaları dizin.

Karameli hazırlamak için, çukur bir kaba tozşeker ve suyu koyun. Kısık ateşte suyu ve şekeri karıştırarak şekeri eritin, hafif yakarak kahverengi olmasını sağlayın.

Karameli cam kaba dizdiğiniz elmaların üzerine dökün.
Elmaların üzerini milföy hamurları ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, milföylü elmaları 25-30 dakika kadar pişirin.

Milföy hamurları kızardıktan sonra kabı fırından çıkarın.
Elmalı tatlıyı dilim dilim kesin ve spatula ile hamur altta elmalar üstte kalacak şekilde servis tabağına ters çevirerek çıkartın.

Elmalı tatlıyı sıcakken üzerine krema sıkarak servis yapın.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön