1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Mekik

Gönderilme zamanı: 26 Oca 2007, 14:18
gönderen GökkUşAgI
Mekik
Tatlılar

Malzemeler
• Margarin 200 g
• Tereyağı 150 g
• Toz şeker 450 g
• Un 250 g
• Yumurta beyazı 525 g
• Kabartma tozu 15 g
• Toz badem 350 g
• Acı badem esansı isteğe bağlı

Tarif

Yumurta beyazı ve şeker 2 dakika çırpma teliyle elde çırpılır.

Alba ile tereyağı bir kapta eritilir ve ilave edilip karıştırılır.

Toz badem, kabartma tozu ve un karıştırılarak harmanlanır, önceden hazırlanan karışıma eklenir, tahta kaşık yardımıyla karıştırılarak hamur haline getirilir.

Son olarak birkaç damla badem esansı eklenerek hamur tamamlanır.

Yağlanmış mekik kalıplarına dökülüp 210°C’lik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.