Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Mandel Puding ( Bademli)

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Mandel Puding ( Bademli)

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Mandel Puding ( Bademli)
Tatlılar

Malzemeler
• 1/2 su bardağı yaprak biç
iminde doğranmış kabuksuz badem
• 1 çubuk vanilya
• 1 su bardağı yağlı süt veya taze krem
• 3 tepeleme yemek kaşığı un
• 3 tepeleme yemek kaşığı tereyağı veya margarin
• 4 bütün yumurta
• 1 yumurta beyazı
• 3 tepeleme yemek kaşığı tozşeker
Kremi;
• 2 yumurta sarısı
• 1 kahve fincanı tozşeker
• 125 gr krem şantiy
• 1 kadeh portakal likörü
Meyvesi;
• 350 gr çilek
• 1/2 kadeh portakal likörü
• 1 yemek kaşğı pudraşeker

Tarif

1. Vanilya ile taze krem ve sütü kaynatın. Eritilmiş yağa, un ve vanilyalı sütü koyup ateş üzerinde karıştırın. Koyulaşınca ateşten alın. 1 yumurta akı ve 4 yumurta sarısını yedirin.

2. Kalan 4 yumurta akını çırparak kar haline getirin ve şeker ekleyin. Hafifçe kavrulmuş bademlerle birlikte yukarıdaki karışıma katın. Yağlanmış ve şeker serpilmiş yuvarlak kalıpların içine, resimde görüldüğü gibi boşaltın.

3. Içine kaynar su konmuş bir fırın tepsisine kalıpları yerleştirin. 35 dk fırında pişirin.

Kremi;

2 yumurta sarısıyla 1 kahve fincanı şekeri karıştırın. Krem şantiy ve portakal likörünü içine yedirin.

Meyvesi;

Çilekleri yıkayın ve saplarını çıkartıp, iri olanları dörde ayırın. Pudraşeker ve likörle tatlandırın.

4. Pudingleri kalıplarından çıkartın. Servis yaparken kenarına sos döküp çilekle süsleyin ve üzerine de pudraşeker serpin.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön