1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Linzer

Gönderilme zamanı: 26 Oca 2007, 14:16
gönderen GökkUşAgI
Linzer
Tatlılar

Malzemeler
• Un 350 g
• Margarin 250 g
• Yumurta sarısı(pişmiş) 6 adet
• Pudra şekeri 50 g
• Toz badem 50 g
• Tarçın 1/2 çay kaşığı
• Vanilya 1/4 paket

MARMELAT IÇIN

• Elma (küp şeklinde kesilmiş) 250 g
• Çilek veya frambuaz püresi 250 g
• Toz şeker 175 g
• Su 50 g
• Limon suyu 1/4 adet

Tarif

Tart hamunı için tüm malzemeler karıştırılarak elde yoğrulur. 30 dakika kadar buzdolabında bekletilir. Dinlendirilen hamur merdane ile 1/2 cm kalınlıgında açılıp tart kalıbına yerleştirilir. Kenarlarındaki fazlalıklar bıçak ile kesilerek üst dekor için aynltr.

Artan tart hamuru ile ince uzun fitil şeklinde parçalar yapılır. Bu parçalar ile tartın üzerine dekor yapılır. Yumurta sansı sürülerek 180 °C`de yaklaşık 35-40 dakika pişirilir.

Marmelat için küp şeklinde kesilmiş elmalar, toz şeker, limon suyu, çilek veya frambuaz püresi kaynatılarak marmelat kıvamına getirilir. Soğutulduktan sonra tart hamuru yerleştiı-ilimiş kalıba boşaltılır.