1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Krem Karamel

Gönderilme zamanı: 26 Oca 2007, 01:20
gönderen GökkUşAgI
Krem Karamel
Tatlılar

Malzemeler
• 400 ml süt
• 200 g toz şeker
• 3 yumurta
• Vanilya

Tarif

Bir tavaya 100 g şeker ve 1 çorba kaşığı su koyun ve bunu karamel haline getirin. Karameli 4 adet tek porsiyonluk fırın kabının altlarına ve kenarlarına sıvayın. Kalan şekerle yumurta aklarını çırpın, sıcak sütü ekleyin ve vanilya ile tatlandırın. Bu şekilde elde ettiğiniz kremayı karamelli kaplara boşaltın ve üzerlerini streç film ile kaplayın. Fırında 10 dakika pişirin. Soğumasını bekleyin. Ters çevirerek bir tabağa alın ve servis yapın.




Tatlılar

Malzemeler
• 400 ml süt
• 200 g toz şeker
• 3 yumurta
• Vanilya

Tarif

Bir tavaya 100 g şeker ve 1 çorba kaşığı su koyun ve bunu karamel haline getirin. Karameli 4 adet tek porsiyonluk fırın kabının altlarına ve kenarlarına sıvayın. Kalan şekerle yumurta aklarını çırpın, sıcak sütü ekleyin ve vanilya ile tatlandırın. Bu şekilde elde ettiğiniz kremayı karamelli kaplara boşaltın ve üzerlerini streç film ile kaplayın. Fırında 10 dakika pişirin. Soğumasını bekleyin. Ters çevirerek bir tabağa alın ve servis yapın.