Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Kestaneli Savarin Tatlısı

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Kestaneli Savarin Tatlısı

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Kestaneli Savarin Tatlısı
Tatlılar

Malzemeler
• 2 tepeleme su bardağı un
• 1 tepeleme yemek kaşığı yaş maya
• 1,5 kahve fincanı ılık süt
• 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı veya margarin
• 2 adet yumurta
Bir fiske tuz
• 1 tepeleme yemek kaşığı pudraşeker
Şurubu;
• 3 su bardağı tozşeker
• 2,5 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 1 yemek kaşığı rom veya likör
Süslemek için;
• 500 gr kabuklu kestane ( kabuğu çıkarılmış olarak 2,5 su bardağı)
• 1 bardak su
Yarım bardak tozşeker
• 1 çay kaşığı vanilya
• 1 bardak krem şantiy
• 2-3 adet mandalina
• 1 kahve fincanı kayısı marmeladı

Tarif

1. Bir kabın içine unu eleyin. Mayayı, ılık süt katarak unun ortasında ezin, biraz un katıp koyulaştırın. Üzerini kalan unla kapatın.

2. Un, ayrılmaya başlayınca ortasına 2 yumurta kırın; iki kaşık eritilmiş yağ, tuz ve pudraşeker koyup yoğurun. Hamur çok yumuşaksa biraz unla toplayın ve üzeri örtülü olarak mayalandırın.

3. Ortası delik, yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirin. Kalıp serviyesinde kabarıncaya dek bekleyin ( 25 dk)

4.Orta ısılı fırında 35 dk pişirin. Pişen savarini altında tepsi olan tel ızgara üzerine çevirin.

5. Ölçülü şeker ve suyu 5 dk kaynatın, limon suyu koyup ateşten indirin; rom veya likör katın. Şurubu, sıcak olarak savarine içirin. Yuvarlak bir servis tabağına alıp kalan şurubu da üzerine dökün; kayısı marmeladı sürüp ortasına kestane püresi doldurun. Krem şantiy ve mandalinayla süsleyin.

Kestane püresi;

Kestanelerin kabuklarını çıkartıp suyla ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca soğuk suya çıkaartın ve iç kabuklarını soyun. 1 bardak suyla kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Üzerine yarım bardak şeker ve vanilya koyup suyunu çektirin. Püre makinesinden geçirin veya kaşıkla bastırarak ezin.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön