Kaygana
Gönderilme zamanı: 26 Oca 2007, 00:58
Kaygana
Tatlılar
Malzemeler
• 4 kahve fincanı un
• 1 kahve fincanı süt
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ
• 2 çorba kaşığı gazoz
• 2 çorba kaşığı limon suyu
• 2 adet yumurta
Şurup için:
• 1 su bardağı şeker
• 1,5 su bardağı su
• 1/2 limonun suyu
• Kızartmak için sıvı yağ
Tarif
Un, yumurta, süt,sıvı yağ, gazoz ve limon suyunu mikserle çırpıp boza kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru kaşığın ucu ile kızgın yağa atarak kızartın.
Şurubunu hazırlamak için, şekeri bir taşım kaynatın. Ocaktan indireceğinize yakın limon suyunu ilave edin, 2-3 dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakın.
Kızarttığınız hamuru kaynatılıp soğutulmuş şuruba atıp çıkartın.
Kayganayı üzerine kıyılmış ceviz veya fındık serpip servis yapın.
Tatlılar
Malzemeler
• 4 kahve fincanı un
• 1 kahve fincanı süt
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ
• 2 çorba kaşığı gazoz
• 2 çorba kaşığı limon suyu
• 2 adet yumurta
Şurup için:
• 1 su bardağı şeker
• 1,5 su bardağı su
• 1/2 limonun suyu
• Kızartmak için sıvı yağ
Tarif
Un, yumurta, süt,sıvı yağ, gazoz ve limon suyunu mikserle çırpıp boza kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru kaşığın ucu ile kızgın yağa atarak kızartın.
Şurubunu hazırlamak için, şekeri bir taşım kaynatın. Ocaktan indireceğinize yakın limon suyunu ilave edin, 2-3 dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakın.
Kızarttığınız hamuru kaynatılıp soğutulmuş şuruba atıp çıkartın.
Kayganayı üzerine kıyılmış ceviz veya fındık serpip servis yapın.