Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Kalbura Bastı

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Kalbura Bastı

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Kalbura Bastı
Tatlılar

Malzemeler
• 4 Su bardağı su
• 1 kg. toz şeker
• Yarım limon suyu
• Yarım su bardağı süt
• 200 gr. margarin
• 4 Su bardağı un
• 1 Paket kabartma tozu
• 3 Su bardağı dövülmüş ceviz içi

Tarif

Şekeri su ile kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu sıkın. Soğumaya bırakın. Bir kapta süt ve şekeri çırpın. Un ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurun. Kulak memesi yumaşaklığında bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örtüp, 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle hafifçe açın. bir tel süzgeç veya madeni rendenin yüzeyine hamuru hafifçe bastırarak yerleştirin.
Ortasına dövülmüş cevizi koyun. Hamurun bir kenarını diğerinin üzerine dikkatlic kapatın. Böylece dış yüzeyde hoş bir desen oluşacaktır. Kalburbastıları yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin. Fırından aldığınız kalburbastıların üzerine daha önceden hazırladığımız şerbeti gezdirin.

Birkaç dakika daha fırında tutup daha sonra fırından servis tabağına alın.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön