Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Jöleli Çilekli Tart

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Jöleli Çilekli Tart

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Jöleli Çilekli Tart
Tatlılar

Malzemeler
Hamuru;
• 3 adet yumurta
• 5 dolu yemek kaşığı un
• 3 dolu yemek kaşığı tozşeker
• Biraz vanilya
Üstü için;
• 1/2 paket çilek jöle ( 3/4 bardak sıcak su, jöleyi eritmek için)
• 300-400 gr çilek
• 2 yemek kaşığı kayısı veya ağaç çileği marmelatı
Kreması;
• 1 bardak süt 1 yumurta
• 1 tepeleme yemek kaşığı un
• 3 tepeleme yemek kaşığı tozşeker
• Biraz vanilya
Süslemek için;
• 1/2 poşet krem şantiy ( süt katılarak mikserde karıştırılır)
• 1/2 bardak süt
• 1/2 su bardağı kıyılmış fındık

Tarif

1. Yumurtaları şekerle birlikte çırparak koyu kıvama getirilir. Un ve vanilya katıp hafifçe karıştırın. Yukarıdaki açıkladığımız gibi, 25 cm çapındaki teflon tart kalıbını yağlayıp unlayın ve karışımı içine boşaltın. Orta ısılı fırında 30 dk pişirin.

2. Pandispanya ılık hale gelince kalıptan çıkartın. Uzun keskin bir bıçakla pandispanyayı tam ortasından iki kısma ayırın. Biraz likörlü ve şekerli suyla üstünü ıslatıp kremanın yarısını içine sürün; pandispanyayı üst üste kapatın. Kenarlarına da kalan kremayı sürün ve kıyılmış fındık yapıştırın.

3. Pandispanyanın çukur yüzüne önce marmelat sürün; yıkanmış ve sapları çıkarılmış çilekleri yerleştirin. Çileklerin kenarına krem şantiy sıkın. Sıcak suda erittiğiniz jöleyi soğumuş olarak üzerine dökün ve dolapta bekletin.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön