Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Irmik Helvası

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Irmik Helvası

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Irmik Helvası
Tatlılar

Malzemeler
• 1 ölçü erimiş tereyağı (çiçek yağı veya margarin da olabilir)
• 2 ölçü irmik
• 2 ölçü şeker
• 3 ölçü su
• 100 gr. soyulmuş badem


Tarif

Isıtılmış yağın içine irmik katılır ve devamlı karıştırarak pembeleşinceye kadar hafif ateşte pişirilir. Diğer tarafta bir tencerede şeker ile su şeker erinceye kadar kaynatılır. Yavaş yavaş şekerli suyu, sürekli karıştırarak, (uzun saplı tahta kaşık yardımıyla ) kavrulmuş irmiğe katılır. Helva kıvamına geldiği zaman soyulmuş bademler* ilave edilir.

* Bademlerin kabukları kaynar suyun içine atılır, bir süre bekledikten sonra, sudan çıkarılır ve kabukları kolayca soyulur.

:D
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön