Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Italyan Marengası

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Italyan Marengası

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Italyan Marengası
Tatlılar

Malzemeler
• Şeker 2000 g
• Su 700 g
• Yumurta beyazı 1000 g
• Glikoz 220 g


Tarif

Bir kapta su, glikoz ve şeker 118 °C’ye kadar kaynatılır, ateşten alınır.

Yumurta beyazı mikserde çırpılır, marenga hazır olunca kaynamış şurup azar azar yedirilir, sonra 15 dakika yavaş hızda çırpılır, hazır olunca makinadan alınır, başka bir kaba boşaltılıp, üstü kağıt ile örtülür.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön