1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Incir Tatlısı

Gönderilme zamanı: 25 Oca 2007, 13:41
gönderen GökkUşAgI
Incir Tatlısı
Tatlılar

Malzemeler
• 20-25 adet kuru incir,
• 2 çorba kaşığı toz şeker,
• Yarım su bardağı dövülmüş ceviz,
• Yarım çay kaşığı tarçın
Sosu için:
• 2 su bardağı süt,
• 1 yumurta,
• 1 çay bardağı toz şeker.

Tarif

Incirlerin sap tarafını kesip, parmağınızla içini açın.Dövülmüş cevizleri,tarçını ve toz şekerini karıştırıp incirlerin içine doldurun.Incirleri tepsiye aralık bırakmadan dizin.Üstlerine sütü ve yumurtayı karıştırıp dökün.200 derecelik fırında 20-25 dk. kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Gönderilme zamanı: 06 Oca 2015, 15:56
gönderen deniz gözlü
½ kg kuru incir
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
25-50 gr tereyağı (isteğe bağlı)
Şurup için;

1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Varsa, 2-3 adet karanfil
200 gr kaymak


Yapılışı
Şurubu hazırlamak için; su ve tozşekeri küçük bir tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp limon suyu ve karanfili ekleyin.
Diğer taraftan, incirleri akan suyun altında yıkayıp derin bir kaba koyun. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip en az bir saat bekletin. Çıkarıp süzün.
Incirleri sap kısmının altından kesin. Içlerini tarçınla karıştırdığınız ceviz içini doldurun.
Doldurduğunuz incirleri geniş bir tencereye yan yana dizin.
Yağı fındık büyüklüğünde parçalara bölüp incirlerin üzerine paylaştırın. Üzerine kaynattığınız şurubu gezdirip kısık ateşte, incirler suyunu çekinceye kadar, en az 25-30 dakika pişirin.
Soğuyunca incirlerin ağız kısmını tekrar açıp çay kaşığı yardımıyla kaymak doldurun ve servise sunun.
Afiyet olsun.