Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Incir Tatlısı

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Incir Tatlısı

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Incir Tatlısı
Tatlılar

Malzemeler
• 20-25 adet kuru incir,
• 2 çorba kaşığı toz şeker,
• Yarım su bardağı dövülmüş ceviz,
• Yarım çay kaşığı tarçın
Sosu için:
• 2 su bardağı süt,
• 1 yumurta,
• 1 çay bardağı toz şeker.

Tarif

Incirlerin sap tarafını kesip, parmağınızla içini açın.Dövülmüş cevizleri,tarçını ve toz şekerini karıştırıp incirlerin içine doldurun.Incirleri tepsiye aralık bırakmadan dizin.Üstlerine sütü ve yumurtayı karıştırıp dökün.200 derecelik fırında 20-25 dk. kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36

Mesaj gönderen deniz gözlü »

½ kg kuru incir
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
25-50 gr tereyağı (isteğe bağlı)
Şurup için;

1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Varsa, 2-3 adet karanfil
200 gr kaymak


Yapılışı
Şurubu hazırlamak için; su ve tozşekeri küçük bir tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp limon suyu ve karanfili ekleyin.
Diğer taraftan, incirleri akan suyun altında yıkayıp derin bir kaba koyun. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip en az bir saat bekletin. Çıkarıp süzün.
Incirleri sap kısmının altından kesin. Içlerini tarçınla karıştırdığınız ceviz içini doldurun.
Doldurduğunuz incirleri geniş bir tencereye yan yana dizin.
Yağı fındık büyüklüğünde parçalara bölüp incirlerin üzerine paylaştırın. Üzerine kaynattığınız şurubu gezdirip kısık ateşte, incirler suyunu çekinceye kadar, en az 25-30 dakika pişirin.
Soğuyunca incirlerin ağız kısmını tekrar açıp çay kaşığı yardımıyla kaymak doldurun ve servise sunun.
Afiyet olsun.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön