Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Cennet Künkü

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Cennet Künkü

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Cennet Künkü
Tatlılar

Malzemeler
Milföly Hamuru;
• 250 gr un ( 2 tepeleme su bardağı)
• 1/2 yemek kaşığı sirke
• 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 1/2 bardak su
• 200 gr margarin
• 1/2 bardak un ( hamuru açmak için)
• 1 yumurta sarısı ( hamurun üstü için)
Şurubu;
• 2,5 bardak tozşeker
• 1,5 bardak su
• 1/4 limon
Süsü için:
• 1 bardak krem şantiy
• 1 fincan kıyılmış yeşil fıstık

Tarif

1. Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazırlayın.

2. Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın. 3 cm eninde uzun şeritler halinde kesin.

3. 2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın. Kesilen hamurları, bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın. Fırın tepsisine sıralayıp üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün.

4. Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha fırında bekletin. Sonra da soğuk şuruba atın.

5. Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şantiy sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön