Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Bülbül Yuvası (Yaprak Hamuruyla)

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Bülbül Yuvası (Yaprak Hamuruyla)

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Bülbül Yuvası (Yaprak Hamuruyla)
Tatlılar

Malzemeler
• 240 gr un
• yarım yemek kaşığı sirke veya 1 yemek kaşığı limon suyu
• 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• yarım çay kaşığı tuz
• yarım bardak su Şurubu;
• 2,5 su bardağı tozşeker
• 1 su bardağı su
• 1/4 limon
Üstü için;
• 1 yumurta
• 50 gr yeşik fıstık

Tarif

1. Yarım ölçü yaprak hamuru hazırlayın.

12. Milföy hamurunu son dinlenmden sonra yarım santim kalınlığında açın; 8 cm çapında yuvarlak nemse kalıbıyla kesin ya da bıçakla karelere bölün. Hamurları ortaya doğru büzerek yuva biçiminde toplayın.

3. Hamurları bir tepsiye sıralayın. Çatalla kenarlarını birkaç yerinden delip üzerlerine yumurta sürün. Kızgınca fırında pembe renkte pişirin. Hazırladığınız soğuk şuruba atıp servis tabağına çıkartın. Ortalarına kıyılmış şamfıstığı koyup servis yapın.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön