1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Ayva Tatlısı
Gönderilme zamanı: 25 Oca 2007, 13:07
gönderen GökkUşAgI
Ayva Tatlısı
Tatlılar
Malzemeler
• 4 ayva
• 1 elma
• 100 g çekirdeksiz kuru üzüm
• 8 su bardağı su 6 su bardağı tozşeker
• ½ çay kaşığı şeker boyası
• 2 yemek kaşığı kaymak
• Tarçın
Tarif
Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun. Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin.
Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun.
Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.
Gönderilme zamanı: 06 Oca 2015, 15:47
gönderen deniz gözlü
3 adet ayva
6 Türk kahvesi fincanı toz şeker (yarım çay bardağından biraz az)
1 adet çubuk tarçın
10 adet karanfil
Yarım su bardağından biraz fazla su
Servis için:
Kaymak
File antep fıstığı
Hazırlık aşamasında ayvaların kararmaması için;
Yarım limon
1 lt kadar su
Ayva Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı
Ilk olarak derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun. Bu aşamada çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirin, pişirme esnasında tatlımıza renk vermesi için kullanacağız. Hazırlamış olduğunuz ayvaları limon suda bekletin, ayvaların kararmaması için bu önemli. Tüm ayvalar için aynı işlemi yaptıktan sonra pişirme kabınıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin. Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Kaymak ve antep fıstığı ile süsledim siz tercihlerinize göre süsleyebilirsiniz.
Benim kullandığım ayvalar tatlı için çok uygun değillerdi, ilk çıkan ayvaların bu tatlı için daha iyi olduğunu okumuştum. Tatlının rengi 1. saatin sonuna doğru değişti, ilk önce ayvalardan dolayı renginin değişmeyeceği düşündüm ama sonrasında kaynayan su pembeleşti ve ayvaların rengi kırmızıya döndü.
Tereddüt ile başladığım ayva tatlısının bir iki kare fotoğraf aldıktan hemen sonra tamamı tükendi.. Eşim ve ablam çok beğendiler. Benden de tam not aldı. Kesinlikle denemenizi isterim. Şimdiden afiyet olsun..
Not: Tatlınız pişene kadar tencerenin kapağını kapalı tutun.
Gönderilme zamanı: 06 Oca 2015, 16:15
gönderen BIDIBIDI
tam da acıkmıştım..
Gönderilme zamanı: 06 Oca 2015, 16:29
gönderen deniz gözlü
BIDIBIDI yazdı:
tam da acıkmıştım.
Akşam denemeyi düşünüyorum eger tembellik yapmayıp denersem resmini buraya atarım BIDIBIDI 
Gönderilme zamanı: 06 Oca 2015, 16:33
gönderen BIDIBIDI
resmini buraya, tatlının kendisini mideye.... Yok Afiyet olsun da, diyet ne olacak acaba, en iyisi resmine siz bakın, tatlıyı bize gönderin..
Gönderilme zamanı: 09 Oca 2015, 23:20
gönderen deniz gözlü
Tatlıyı bu akşam yaptım gayet güzel olmuştu:)
Burayada resim atmak istedim ama cep tlfnundan olmadi en kısa zamanda pc atınca paylaşırım artık