Bidibidi Yenileniyor !
23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com
[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü
[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler
KAYDOL
23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com
[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü
[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler
KAYDOL
Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı
Tatlılar
Malzemeler
• 4 ayva
• 1 elma
• 100 g çekirdeksiz kuru üzüm
• 8 su bardağı su 6 su bardağı tozşeker
• ½ çay kaşığı şeker boyası
• 2 yemek kaşığı kaymak
• Tarçın
Tarif
Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun. Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin.
Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun.
Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.
Tatlılar
Malzemeler
• 4 ayva
• 1 elma
• 100 g çekirdeksiz kuru üzüm
• 8 su bardağı su 6 su bardağı tozşeker
• ½ çay kaşığı şeker boyası
• 2 yemek kaşığı kaymak
• Tarçın
Tarif
Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun. Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin.
Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun.
Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.
- deniz gözlü
- Tecrübeli Üye
- Mesajlar: 890
- Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36
3 adet ayva
6 Türk kahvesi fincanı toz şeker (yarım çay bardağından biraz az)
1 adet çubuk tarçın
10 adet karanfil
Yarım su bardağından biraz fazla su
Servis için:
Kaymak
File antep fıstığı
Hazırlık aşamasında ayvaların kararmaması için;
Yarım limon
1 lt kadar su
Ayva Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı
Ilk olarak derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun. Bu aşamada çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirin, pişirme esnasında tatlımıza renk vermesi için kullanacağız. Hazırlamış olduğunuz ayvaları limon suda bekletin, ayvaların kararmaması için bu önemli. Tüm ayvalar için aynı işlemi yaptıktan sonra pişirme kabınıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin. Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Kaymak ve antep fıstığı ile süsledim siz tercihlerinize göre süsleyebilirsiniz.
Benim kullandığım ayvalar tatlı için çok uygun değillerdi, ilk çıkan ayvaların bu tatlı için daha iyi olduğunu okumuştum. Tatlının rengi 1. saatin sonuna doğru değişti, ilk önce ayvalardan dolayı renginin değişmeyeceği düşündüm ama sonrasında kaynayan su pembeleşti ve ayvaların rengi kırmızıya döndü.
Tereddüt ile başladığım ayva tatlısının bir iki kare fotoğraf aldıktan hemen sonra tamamı tükendi.. Eşim ve ablam çok beğendiler. Benden de tam not aldı. Kesinlikle denemenizi isterim. Şimdiden afiyet olsun..
Not: Tatlınız pişene kadar tencerenin kapağını kapalı tutun.
6 Türk kahvesi fincanı toz şeker (yarım çay bardağından biraz az)
1 adet çubuk tarçın
10 adet karanfil
Yarım su bardağından biraz fazla su
Servis için:
Kaymak
File antep fıstığı
Hazırlık aşamasında ayvaların kararmaması için;
Yarım limon
1 lt kadar su
Ayva Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı
Ilk olarak derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun. Bu aşamada çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirin, pişirme esnasında tatlımıza renk vermesi için kullanacağız. Hazırlamış olduğunuz ayvaları limon suda bekletin, ayvaların kararmaması için bu önemli. Tüm ayvalar için aynı işlemi yaptıktan sonra pişirme kabınıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin. Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Kaymak ve antep fıstığı ile süsledim siz tercihlerinize göre süsleyebilirsiniz.
Benim kullandığım ayvalar tatlı için çok uygun değillerdi, ilk çıkan ayvaların bu tatlı için daha iyi olduğunu okumuştum. Tatlının rengi 1. saatin sonuna doğru değişti, ilk önce ayvalardan dolayı renginin değişmeyeceği düşündüm ama sonrasında kaynayan su pembeleşti ve ayvaların rengi kırmızıya döndü.
Tereddüt ile başladığım ayva tatlısının bir iki kare fotoğraf aldıktan hemen sonra tamamı tükendi.. Eşim ve ablam çok beğendiler. Benden de tam not aldı. Kesinlikle denemenizi isterim. Şimdiden afiyet olsun..
Not: Tatlınız pişene kadar tencerenin kapağını kapalı tutun.
- deniz gözlü
- Tecrübeli Üye
- Mesajlar: 890
- Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36
- deniz gözlü
- Tecrübeli Üye
- Mesajlar: 890
- Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36
Diyet mi ne diyeti o çoktan yalan oldu düşündüm taşındım benim diyete ihtiyacım olmadıgına karar verdim zor işler diyet falan bana göre degil sadece yeşil çay yulaf ve form tüketiyorum bu aralar yani bıraktım sayılır dün akşam çok meşhur olan mistik çayını denedim onuda tadını begenmedimBIDIBIDI yazdı: resmini buraya, tatlının kendisini mideye.... Yok Afiyet olsun da, diyet ne olacak acaba, en iyisi resmine siz bakın, tatlıyı bize gönderin..
bu akşam kendime ödül diye ayva tatlısını yapacagım inşAllah. sadece resimle kalmayıp o zaman tatlıda gönderirim
- deniz gözlü
- Tecrübeli Üye
- Mesajlar: 890
- Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36
- deniz gözlü
- Tecrübeli Üye
- Mesajlar: 890
- Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36
Ara öğünlerde form yiyorumBIDIBIDI yazdı:Gerçekten PES !!! gönderdiğiniz fotoğrafta FORM LIGHT KEPEKLI var
Atalarımızın bu sözü bakın ne kadar anlamlıymış..
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ya da ayva tatlısı
Sitemizin ekran görüntüsü de gayet güzel görünmekte..
Normal öğünler dede tatlı
Resmi çekerken site açıktı onunda resmini alayım dedim
ve ayva tatlım
ELLERIME SAGLIK
deniz gözlü yazdı:Ara öğünlerde form yiyorumBIDIBIDI yazdı:Gerçekten PES !!! gönderdiğiniz fotoğrafta FORM LIGHT KEPEKLI var
Atalarımızın bu sözü bakın ne kadar anlamlıymış..
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ya da ayva tatlısı
Sitemizin ekran görüntüsü de gayet güzel görünmekte..
Normal öğünler dede tatlı
Resmi çekerken site açıktı onunda resmini alayım dedim
ve ayva tatlım
ELLERIME SAGLIK