Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

elamlı ştrudel

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
CIVCIV
BidiBidi.Com Özel Üyesi
BidiBidi.Com Özel Üyesi
Mesajlar: 2754
Kayıt: 31 Ağu 2006, 17:08
Konum: evden, işten, cepten...
İletişim:

elamlı ştrudel

Mesaj gönderen CIVCIV »

Gereçler:
2 tepeleme su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 bardaktan biraz fazla su




Içi:
500 gr sarı ekşi elma
2 su bardağı pudraşeker
1 çay bardağı ceviziçi
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı bahar
1 paket vanilya
100 gr tereyağı veya margarin



Yapılışı:
1. Unu eleyin, ortasına biraz tuz serpin ve ılık su katarak yoğurun. Hamuru iyice özleştirip yuvarlak bir pazı yapın. Nemli bir bez altında 1 saat dinlendirin.

2. Elmaları, ortalarından ikiye ayırın. Çekirdeklerini çıkarıp kabuklarını soyun. 2 mm lik incelikte yarım daireler biçiminde doğrayın. 1 kaşık tereyağla birlikte bir tencere içine koyun ve arada bir silkeleyerek suyunu çektirin. Soğuduğu zaman ince kıyılmış veya çekilmiş ceviz, kuru üzüm, tarçın, bahar, 1 bardak pudraşeker ve vanilya katın.

3. Bir masa üzerine örtü yayın ve hamuru elinizle bastırıp inceltin; iki elinizle çekerek hamuru sigara kağıdı inceliğinde açın. Üzerine eritilmiş yağ serpiştirin. Dört kenarını birer parça içeriye kıvırın. Hazırladığınız içi, üzerine yayın; bezin yardımıyla kıvırarak rulo biçiminde sarın.

4. Hamuru yağlanmış bir tepsiye ay biçiminde yerleştirin. Üzerine de eritilmiş yağ sürerek hafif ısılı fırında pişirin. Sonra pudraşeker eleyip sıcak servis yapın.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön