
Çikolatalı Islak Kek
Malzemeler
100 gr margarin
1 su bardağı esmer şeker
3 yumurta
5 kahve fincanı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1.5 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
140 gr hurma
85 gr rendelenmiş bitter çikolata
50 gr ceviz içi
Sosu için:
175 gr margarin
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı esmer şeker
Hazırlanışı:
* Margarini oda ısısında yumuşatın. Büyük bir kapta şeker, 3 yumurta,
margarin, un, kabartma tozu, süt ve tarçını karıştırıp 5 dakika çırpın.
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın. Çikolata, hurma ve ceviz
içini ekleyip karıştırın.
* Yuvarlak kek kalıbının içine fırçayla sıvıyağ sürün. Hazırladığınız hamuru
ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
Fırından alıp 5 dakika dinlendirin. Keki servis tabağına ters çevirip alın.
* Sos malzemelerini bir kaba alıp karıştırarak 10 dakika benmari usulü
pişirin. Kekin üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın.




