Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Gökkuşağı Pasta:

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36

Gökkuşağı Pasta:

Mesaj gönderen deniz gözlü »

Malzemeler :
Keki için:

1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
¾ su bardağı sıvıyağ
Gıda boyası
1 su bardağı süt
Kabartmatozu
Vanilya
Aldığı kadar un
Kreması için:

1 su bardağı un
125 gr. margarin
1 su bardağı toz şeker
1 paket kremşanti
1 paket vanilya
750 ml süt
Yapılışı :

Kekin hazırlanması :



Bir kabın içersinde yumurta ve şekeri çırpalım
Yağ ve sütü karıştırıp kabartma tozu, un ve vanilyayı ekleyerek mikser ile çırpalım
Hazırladığımız hamuru 6 eşit parçaya bölüp gıda boyasıyla gökkuşağı renklerinde renklendirelim
Aynı anda pişirmek daha kolay olur fakat aynı boyutta 6 tane kalıbınız yoksa tek tek pişirebilirsiniz.
Pişirmek için önceden ısıtılmış 180 derece fırında keke batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
Pişen keklerin soğumasını bekleyin hatta stretch film ile sarıp dolapta 1 saat süreyle bekletirseniz kremanın sürülmesini kolaylaştırırsınız
Kremanın hazırlanması :

Margarini bir tencerede eritelim ve un ekleyerek kavuralım.
Kavrulmuş olan karışıma süt ekleyerek karıştıralım, süt kaynadıktan sonra şeker ve vanilya ekleyelim, krema kıvamı oluşana kadar pişirmeye devam edelim.
Ocaktan alıp üzerine kremşantiyi de ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Soğuması için serin bir yerde bekletelim, kremamız da hazır.
Pastanın hazırlanışı :

Soğuyan keklerimizi gökkuşağı renk sırasına göre yada istediğiniz sıraya göre
1 kek 1 krema şeklinde tüm kekler bitene kadar işlemi tekrarlayalım.
En son olarak üzerini tamamen krema ile kaplayalım.
Pastanın üzerine isteğinize göre bonibon şekeri yada farklı malzemelerle de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun?

___________
Kek hamuru için;

5 yumurta beyazı
5 kahve fincanı toz şeker
5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı + 2 yemek kaşığı ılık süt
1 paket + 1 çay kaşığı kabartma tozu
2 paket şekerli vanilin
Renkler için;

4,5 tatlı kaşığı havuç püresi
4 tatlı kaşığı ıspanak püresi
6,5 tatlı kaşığı mor lahana suyu
Çay kaşığının ucuyla kırmızı jel gıda boyası
Kreması için;

50 gr margarin
1,5 su bardağı süt
Dr Oetker hazır pasta kreması tozu
Gökkuşağı Pasta Tarifi'nin Yapılışı
Kek hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta mikserle çırpın. Hamuru resimdeki gibi beş tane kaseye eşit paylaştırın. Bir kaseye havuç püresi, bir kaseye ıspanak püresi, bir kaseye kırmızı gıda boyası, bir kaseye 4 tatlı kaşığı mor lahana suyu, son kaseye de 2, 5 tatlı kaşığı mor lahana suyu koyun ve hepsini ayrı kaşıklarla karıştırın.

Renkli hamurlarınız hazır. 14 yada 15 cm çapı olan yağlı kağıt serili yuvarlak kalıba hamurları tek tek dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15?er dk kadar pişirin. Kürdan batırıp çıkararak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir. Kekleri alıp soğutun. Hepsi toplamda 1 buçuk saate yakın hazır oluyor. (Hamurlar yayılınca gözünüze çok ince gelebilir, korkmayın normali bu. Pankek gibi incecik olacak, fırında kabarıyor. )

Eğer yuvarlak kalıbınız yoksa ki benim yoktu :) En küçük kare borcama dökün, pişirin. Sonra soğuyunca büyük yuvarlak bir kaseyle kesebilirsiniz. Zaten büyük kaseler hemen hemen küçük kare borcamın içine tam oturuyor o yüzden çok kek kalmıyor dışarda.

Son kek pişerken kremayı hazırlayın. Hazır pasta kremasını kutusunun arkasındaki tarife göre hazırlayın. Gerekli malzemeleri ben malzemeler kısmına da ekledim kutu arkasında da yazıyor aynıları. :)

Kekleri istediğiniz sırayla servis tabağına yerleştirin. En alta koydunuz kekten önce çok az krema yayın tabağa servisi daha kolay oluyor. Sırayla kekleri aralarına bol bol pasta kremaları yayarak üst üste dizin. En son kalan krema ile kekin üstünü ve dışını kaplayın.

Istediğiniz gibi süsleyip bir gece üstünü derin bir kap yardımıyla kapatarak buzdolabında bekletin. Ertesi gün servis edin.

Not: Kekler piştiğinde hafif lahana, ıspanak ve havuç tadı alabilirsiniz çok normal. Ancak kekler kremayla kaplanınca ve bir gece buzdolabında bekleyince hiç tat kalmıyor. Normal renkli kekler oluyorlar :))

Uğraştırıcı olduğu kesin ama sadece kekler tek tek piştiği için zaman alıyor emin olun.

Afiyet olsun :)


________
Kek hamurunu yaptıktan sonra hamuru 6 eşit parçaya bölüp gıda boyasıyla gökkuşağı renklerinde renklendiriyoruz ve kekleri pişiriyoruz. Aynı anda pişmesi daha kolay olur ama aynı boyda 6 tane kalıp bulamazsanız tek tek pişirebilirsiniz.

Sonra keklerin soğumasını bekleyin hatta stretch film ile sarıp dolapta 1 saat bekletirseniz kremşantiyi sürmesi daha kolay olur. Kekler soğuduktan sonra arasına kremşantiyi koyuyoruz, arzu edenler beyaz başka bir krema yapabilir ama kremanın beyaz olması gerekiyor.

Son olarak keki tamamen kremşantiyle kaplayıp dolapta bekletiyoruz. Afiyet olsun görüntüsü çok farklı, çocuklar hatta büyükler bayılacaklar


Resim
__
Gökkuşağı Pasta:

?Sweetapolita? sitesinden uyarlanmıştır.

Gerekli Malzemeler:

Kek için:

* 226 gr Margarin

* 2 1/3 cup Tozşeker

* 5 adet Yumurta akı

* 3 cup Un

* 2 teaspoon Vanilya aroması

* 4 teaspoon Hamur kabartma tozu

* 1/2 teaspoon Tuz

* 1 1/2 cup Süt (Oda sıcaklığında)

* Kırmızı, Sarı, Turuncu, Mavi, Yeşil ve Mor Renkli Jel gıda boyası (AmeriColor marka)

Krema için:

* 400gr Margarin

* 2 adet Tatlandırılmış, yoğunlaştırılmış süt (400gr-Markomilk)

* 2 teaspoon Vanilya aroması

Süsleme için:

* 1kg Beyaz şeker hamuru

* Renkli Gıda Kalemleri

Hazırlanışı:

Fırın 175 derecede fanlı olarak ön ısıtma yapılır. Kullanılacak kalıplar yağlı kağıt ile kaplanarak hazırlanır.
Kek için; yağ ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
Çırpma işlemi devam ederken yumurta beyazları teker teker ilave edilir.
Un, tuz, hamur kabartma tozu elenerek bir kapta hazırlanır. 3 kısımda eklenecektir.
Çırpılmakta olan malzemeye; kuru malzemeler ? süt ve vanilya ? kuru malzeme ? süt ve vanilya ? kuru malzemeler şeklinde unlu grup 3 seferde, sütlü grup ise 2 seferde eklenecektir.
Hazırlanan kek hamuru, 6 parçaya ayrılır ve renklendirilir.
Hazırlanan kalıplara dökülerek, ön ısıtma yapılmış fırında 23cm?lik kalıp için 15 dakika, 18 cm?lik kalıp için 23 dakika pişirilir.
Süre sonunda tel ızgara alınarak soğuması için bekletilir.
Yağlı krema için: Margarin, yüksek devirde stand mikserinde çırpılır.
Krema kıvamına geldiğinde vanilya ve azar azar tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt ilave edilerek, çırpmaya devam edilir. Ekleme bittiğinde krema kullanıma hazırdır.
Soğuyan kek katlarının arasına krema sürülerek birleştirilir. Renk sıralaması isteğe bağlı olabilir.
Bir gece bu şekilde buzdolabında bekletilir. Ertesi gün üzeri şeker hamuru ile kaplanarak, gıda kalemleri ile süslenir. Servise sunulmadan önce 10 dakika buzdolabında bekletilmesi tavsiye edilir.


Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36

Mesaj gönderen deniz gözlü »

Resim


Resim

Resim

Resim

Resim
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön