2 bardak su
100 gr margarin
2 bardak tepeleme buğday unu
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı ararot
1 yemek kaşığı ince irmik ½ çay kaşığı tuz
6 adet yumurta
Şurubu: 3 ½ bardak tozşeker
2 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak için: 2 ½ su bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı:
1. Su ve yağı bir tencerede kaynatın. Içine biraz tuz, ölçülü un, pirinç unu, irmik katıp karıştırarak 10 dakika pişirin. Sonra ararot koyup ateşten indirin.
2. Hamur ılık hale gelince, teker teker yumurtaları kırıp iki kaşık da şurup katarak iyice karıştırın. Sonra tulumba kalıbına doldurun. ( büyük krema torbası da olabilir)
3. Yağı önce kızdırın, sonra ılık hale gelince hamuru parmak uzunluğunda sıkıp keserek yağa atın. Tekrar ateşe oturtun, arada sallayarak pembe renkte kızartın.
4. Şurubu hazırlayıp soğutun. Kızaran tatlıları içine atın. Şurubu çekince de servis tabağına alın.

_________________