Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Güllaç

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Güllaç

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Güllaç
Tatlılar

Malzemeler
• Güllaç Yufkası 400 g
• Süt 2000 g
• Toz şeker 500 g
• Parçalanmış ceviz veya fıstık 300 g
• Doğranmış muz (isteğe bağlı) 300 g
• Nar 1 adet
• Vanilya veya gülsuyu

Tarif

Şeker, süt ve vanilya kaynatılıp 50°C’ye kadar soğutulur.

Yufkalar teker teker ılık süte batırılıp istenilen tepsiye yerleştirilir. Yufkalar arasına parçalanmış ceviz veya fıstık serpilir, isteğe bağlı olarak aralarına doğranmış muz ilave edilir.

Kalan yufkalar süte batırılarak üzerine ilave edilir. Artan süt kepçe yardımıyla yufkaların üzerine dökülür, nar taneleri ve file badem serpiştirilerek dekor tamamlanır.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön