Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

güllaç kızartması...

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
CIVCIV
BidiBidi.Com Özel Üyesi
BidiBidi.Com Özel Üyesi
Mesajlar: 2754
Kayıt: 31 Ağu 2006, 17:08
Konum: evden, işten, cepten...
İletişim:

güllaç kızartması...

Mesaj gönderen CIVCIV »

Gereçler:
250 gr güllaç
100 gr badem ( 3/4 su bardağı)
4 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1 bardak sıvıyağ Şurubu;
2,5 su bardağı tozşeker
2 bardak su
1/4 limon



Yapılışı:
1. Şekeri, ölçülü suyla 5 dk kaynatın; limon sıkıp kabuğunu içine atın ve soğumaya bırakın.

2. Bir kaba yumurtaları kırıp çırparak sütü katın ve ılınıncaya kadar ısıtın. Güllaç yapraklarını, birer birer içine batırıp çıkartın, bir tahta veya taş üzerine yayın. Karşılıklı iki uçları içe doğru kapatın. Bir kenarına, kabukları çıkarılarak kıyılmış badem koyarak sigara gibi sarın. Güllaç katlaştıktan sonra, yarım parmak uzunluğunda parçalar halinde kesin.

3. Derince bir kapta kızdırılmış yağa atarak kızartıp soğuk şuruba atın. Dağıtım tabağına çıkarıp servis yapın.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön