Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Tuzlu Pataşu Kurabiyesi

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Tuzlu Pataşu Kurabiyesi

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Tuzlu Pataşu Kurabiyesi
Hamur Işleri

Malzemeler
• Un 1000 g
• Yumurta 150 g
• Kaşar peyniri rendesi 100 g
• Su 60 g
• Tuz 25 g
Pataşu Hamuru Için
• Un 1000 g
• Su 150 g
• Yumurta 550-600 g
• Kaşar peyniri rendesi 350 g
• Beyaz peynir 350 g
• Maydanoz (doğranmış) 50 g
• Tuz az miktar
• Kekik az miktar

Tarif

Tuzlu kurabiye hamuru için unun ortası açılır. Yumurta, kaşar peyniri rendesi, su ve tuz ilave edilerek hamur haline gelinceye kadar yoğrulur. Hamur 10-15 dakika dinlendirilir. Dinlendirildikten sonra hamur küçük tartalet kalıplarına basılır.

Pataşu hamuru için bir tencereye su, alba ve tuz konulur, kaynamaya başlayınca un ilave edilir. Tahta kaşık yardımıyla karıştırılarak 3-4 dakika iyice pişirilir. Hafif soğuyunca yumurtalar azar azar ilave edilerek hamur tamamlanır. Hamurun istenilen kıvamda olması için yumurtaların yavaş yavaş yedirilmesi önemlidir.

Hazırlanan pataşu hamurunun içine kaşar peyniri rendesi, beyaz peynir, maydanoz ve kekik ilave edilip, karıştırılır. Hazırlanan pataşu hamuru dişli veya düz duy takılmış sıkma torbası ile tuzlu hamur yerleştirilmiş tartalet kalıplarının içine sıkılarak fırına verilir. 200 °C’lik fırıdna 20-25 dakika pişirilir.
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön