1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Tuzlu Kurabiye

Gönderilme zamanı: 30 Oca 2007, 14:19
gönderen GökkUşAgI
Tuzlu Kurabiye
Hamur Işleri

Malzemeler
• 1 adet Yumurta
• 1 tatlı kaşığı Toz Şeker
• 1 su bardağı Süt
• 1 su bardağı erimiş Margarin
• Yarım su bardağı Mısırözü Yağ
• Yarım su bardağı Kaşar rendesi
• 1 paket Kabartma Tozu
• 1 çay kaşığı Tuz
• Alabildiği kadar Un
Üzeri için;
• Çörekotu veya Susam

Tarif

Kaşar peyniri rendesi dışındaki tüm malzemeler kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Son olarak kaşar peyniri rendesini ekleyin ve 15 dk. kadar hamuru dinlenmeye bırakın. Unlanmış tezgahın üzerinde bezelere ayrılan hamurları merdaneyle açın. Açtığınız hamurları rulo şeklinde sarıp gül böreği şeklinde dolandırın. Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Fırını 185 derecelik ısıya getirin. Kurabiyelerin üzerileri kızarıncaya kadar pişirin.