Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Tulum Peynirli Puf Böreği

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Tulum Peynirli Puf Böreği

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Tulum Peynirli Puf Böreği
Hamur Işleri

Malzemeler
• 90 gr. (6 çorba kaşığı) margarin
• 225 gr. (1 su bardağı) un
• Tuz
• 1 çay kaşığı limon suyu
• 250 ml. (1 su bardağı) su
• 2 Çorba kaşığı yoğurt
• 7.5 ml. (1/2 çorba kaşığı)
• Ayçiçek yağı

Harcı Için:

• 1 Yumurta
• 200 gr. tulum peyniri
• 2 Yumurta sarısı
• 1 demet dereotu
• 450 ml. (2 su bardağı) Ayçiçek yağı

Tarif

Margarin`i bir tavada eritin. Hamuru hazırlamak için unu eleyin, ortasını havuz gibi açın, margarin hariç malzemenin tümünü ilave edip yoğurarak bir hamur yapın. Altına un serpip, üzerine nemli bir bez kapayın ve 20 dakika dinlendirin. Harcı hazırlamak için, peyniri bir kaba koyup, yumurta sarısı ve dereotu ile birlikte çatalla ezerek karıştırın. Hazırlayıp dinlendirdiğiniz hamuru hafif unlayıp, 50 cm. çapında yuvarlak olarak açın ve erimiş ılık margarini dökerek avucunuzla yedirin.

Yağladığınız hamuru çevreden merkeze doğru 15 cm. kadar kesin (ortada tabak genişliğinde kesilmemiş bir alan oluşacaktır). Bu durumda 6 parça kadar yarım üçgen elde edeceksiniz. Bu üçgenlerden birinin ucunu ortadaki yuvarlağın üzerine kapatın, diğer parçaları da ilk kapanan hamurun üzerine kapayın.
Tekrar dinlendirdiğiniz ve açtığınız hamurun önünüze gelen uzun kısmından 5 cm. katlama payı bırakarak, harcı ceviz büyüklüğünde 3`er cm. arayla dizin.

Kapatmak için harcın önünde 4 cm. pay bırakın. Harcın aralarına ve 4 cm.`lik paya yapıştırmak için yumurta sürün. Katlama payını harcın üzerinden aşırtıp kapatın ve yumurtaladığınız kısımları parmağınızla bastırarak yapıştırın. Hamur keseceği ile 4 cm.`lik payın sonundan yarım ay biçiminde kesin. Hamurun geri kalanına aynı işlemi uygulayın. Puf böreklerini un serpilmiş bir tepsiye yerleştirin.

Hazırladığınız börekleri 2-3 dakika ayçiçek yağında kızartın. Yağını süzdürerek servis yapın.
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön