1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Tavuklu Fasfas Böreği

Gönderilme zamanı: 30 Oca 2007, 14:12
gönderen GökkUşAgI
Tavuklu Fasfas Böreği
Hamur Işleri

Malzemeler
• 8 su bardağı un
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı ılık süt
• 1 adet en küçüğünden maya(40 gr)
• 8 adet yumurta(1 tanesinin sarusuüzerinde
• 1 tatlı kaşığı şeker
• Yeteri kadar tuz
• 250 ge margarin
• Yeteri kadar susam ve çörek otu

• 1 kase haşlanmış tavuk eti
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tarif

Yoğurt, ılık süt, sıvı yağ, yumurta, maya, tuz, şeker ve un ile kulak memesi yumuşaklığında
bir hamur hazırlayın. Hamuru yarım saat mayalandırın. Mayalanınca 4 eşit parçaya bölün.
Her parçayı incecik açın. Margarini eritin ve fırça ile açtığınız hamuru bolca yağlayın.
Diğer hamurları da açtıktan sonra üst üste koyun ve her katını yağlayın. 4 kat olan hamuru uçlarından ortaya doğru katlayarak kare şekli verip dolapta dondurun. Dolaptan çıkarın ve yarım cm kalınlığında açın. Hamuru 25 parçaya bölün. Tavuk ve kaşarı karıştırın.

Kesilmiş her parçaya bir miktar koyun. Rulo şeklinde sarıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpin. 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirip sevise sunun.