Talaşlı Böreği
Gönderilme zamanı: 30 Oca 2007, 14:10
Talaş Böreği
Hamur Işleri
Malzemeler
- 250 g koyun eti
- 1 su bardağı suyu süzülmüş
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 8 adet milföy hamuru
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet havuç
- 200 g margarin
- 2 kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- Tuz ve karabiber
Tarif
Küp şeklinde doğradığınız soğanları 3 yemek kaşığı margarinle kavurun.
Küp küp doğradığınız eti de ekleyip, 15 dakika kadar kavurmaya devam edin.
Domatesin kabuklarını soyup, küp şeklinde dilimleyin. Kavrulmakta olan ete ekleyin.
Çok az su koyup, karıştırarak kavurmaya devam edin.
Etin pişmesine yakın, rendelenmiş havucu, bezelyeyi, iyice kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Etler iyice pişince soğumaya bırakın. Milföy hamurlarının içine harcı paylaştırın.
Ortadan bohça şekline birleştirip tepsiye dizin.
Önceden 200°C’ye ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya dek yaklaşık 15 dk pişirin.
Hamur Işleri
Malzemeler
- 250 g koyun eti
- 1 su bardağı suyu süzülmüş
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 8 adet milföy hamuru
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet havuç
- 200 g margarin
- 2 kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- Tuz ve karabiber
Tarif
Küp şeklinde doğradığınız soğanları 3 yemek kaşığı margarinle kavurun.
Küp küp doğradığınız eti de ekleyip, 15 dakika kadar kavurmaya devam edin.
Domatesin kabuklarını soyup, küp şeklinde dilimleyin. Kavrulmakta olan ete ekleyin.
Çok az su koyup, karıştırarak kavurmaya devam edin.
Etin pişmesine yakın, rendelenmiş havucu, bezelyeyi, iyice kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Etler iyice pişince soğumaya bırakın. Milföy hamurlarının içine harcı paylaştırın.
Ortadan bohça şekline birleştirip tepsiye dizin.
Önceden 200°C’ye ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya dek yaklaşık 15 dk pişirin.