Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Talaşlı Böreği

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Talaşlı Böreği

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Talaş Böreği
Hamur Işleri

Malzemeler
- 250 g koyun eti
- 1 su bardağı suyu süzülmüş
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 8 adet milföy hamuru
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet havuç
- 200 g margarin
- 2 kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- Tuz ve karabiber


Tarif

Küp şeklinde doğradığınız soğanları 3 yemek kaşığı margarinle kavurun.
Küp küp doğradığınız eti de ekleyip, 15 dakika kadar kavurmaya devam edin.
Domatesin kabuklarını soyup, küp şeklinde dilimleyin. Kavrulmakta olan ete ekleyin.
Çok az su koyup, karıştırarak kavurmaya devam edin.
Etin pişmesine yakın, rendelenmiş havucu, bezelyeyi, iyice kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Etler iyice pişince soğumaya bırakın. Milföy hamurlarının içine harcı paylaştırın.
Ortadan bohça şekline birleştirip tepsiye dizin.
Önceden 200°C’ye ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya dek yaklaşık 15 dk pişirin.
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön